2012. május 28., hétfő

Horgolt csipkestóla


 Nagy nehezen meghorgoltam az utolsó körbesort, és elvagdostam a harminc egérfarkincát.
Blokkoltam, ...most kész.




 A csillagokat nem utólag horgoltam össze, hanem menet közben illesztettem egymáshoz, így sokkal egyöntettűbb lett a "szerkezet".





Ezt egy másik sajátfestésű fonalamból anyósom horgolta. Egy fél számmal kisebb (én 3,5-ös, ő 3-as) horgolótűvel 14 csillagnégyzet helyett 16 db-ot sikerült készíteni.
(Ez a stóla nem lett blokkolva.)




Ilyesmi volt az alapanyag...


 




2012. május 18., péntek

Már szövik


a fonalaimat a napfényes ovisok. Tegnap kukkantottam be hozzájuk, vittem még néhány sajátfestésű gyapjúfonalat is, mert fonalból ugye sosem elég.

Ezek itt az oviban, illetve az ovinak font gombócok, az óvónők kifejezetten vastagabb, rusztikus fonalat kértek.



Szőnyeg készül a babaszobába. Szép lesz!!!

2012. május 16., szerda

Gyapjú és gyapjú

Új fonaltartó "tálkám" van.


Rusztikus felület és habkönnyű csipkeség.


A bugyrot tegnap délután kezdtem el nemezelni, éjfélre készen is lettem vele. (Ha abbahagyom, napokig, sőt hetekig úgy marad. Mint egy szép csigás táska, mely még várja szebb napjait.)










A csipkestóla saját festésű 100% gyapjúfonallal, virágnégyzetekből horgolva. Hetekkel ezelőtt kezdtem, s jellemzően az utolsó sor és a fonalvagdicsálás van hátra.
Szépek ezek így együtt, gyapjú és gyapjú.

2012. május 4., péntek

Színkavalkád fonós pénteken

Ma megint színterápiát tartottam. Színes kártfátylak, egy Kromski-rokka, majd színes fonalak társaságában töltöttem a fél napot. Kint a teraszon. Nyár után ismét tavasz van végre.






Csoda dolog ez a kártológép. És nem csak arról van szó, hogy gyönyörű színeket és színátmeneteket lehet keverni, hanem hogy az összes "hulladékot", a nemezelésekből évek óta felhalmozódó frincfrancokat az utolsó szálig fel tudom használni. És ahogy a különböző minőségű gyapjak összekeverednek, a színhatás mellett a struktúra változékonyságával is megörvendezteti az ember lányát.

A navahó-cérnázás meg csak hab a tortán.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...